malya_tibor_lapja002007.gif malya_tibor_lapja002005.gif malya_tibor_lapja002003.gif malya_tibor_lapja002001.gif
Folytatás...
Az ötvös (aranyműves) tanulmányaimat 14 évesen, 1982-ben kezdtem meg Budapesten, a volt 6. számú Intézetben, a Práter u. 31-ben.
A gyakorlati képzést a volt Állami Pénzverő (jelenleg Metal Art) ötvös aranyműves tanműhelyében kaptam. Szakoktatóm Kriston Lászlóné volt. A képzés akkoriban 3 évig tartott, és ennek köszönhetően elegendő idő állt rendelkezésünkre az alapműveletek alapos, készség szintű begyakorlására.
Nagy örömmel jártam a Práter utcai iskolába, ebből az időszakból sok szép élményt őrzök a lelkemben. 1985-ben jó eredménnyel sikeres ötvös (aranyműves) szakmunkásvizsgát tettem.
Szakmai pályafutásom az Állami Pénzverőben kezdődött, az ún. aranyáru ötvösműhelyben, ahol montőr, modellező beosztásban dolgoztam, sok kedves, szakmai tudását önzetlenül átadó mester között. Főleg exportra (Kuvaitba, Amerikába) készítettem ékszereket. Ezek között nem ritkán akadtak zománcozott tárgyak is, nagy értékű drágakövekkel.
1990-ben sikeresen leérettségiztem, és ezután, 1991-ben kiléptem a pénzverdéből. A kíváncsiság külföldre csábított. Sokat jártam Németországban, és az ottani ötvösműhelyekkel, szakmai fogásokkal ismerkedtem. Megfordultam külföldi, neves kiállításokon, jártam Antwerpenben a gyémántbörzén is. Kalandozásaim öt év múlva véget értek, és megállapodtam itthon. Egy, a szakmában jól ismert ötvös mester műhelyében helyezkedtem el, és itt dolgoztam másfél évig. 1998-ban sikeres mestervizsgát tettem.
  Partnerek
  Képek
Copyright (C) 2011. www.malya.hu